Te ajut să comunici vizual prin design strategic.
În ultimii ani am lucrat cu diverse companii pentru a le ajuta să-și clarifice mesajul și să-l traducă în experiențe vizuale, website-uri sau concepte care să le reprezinte.
Sunt Cătălina, creative designer independent specializat în web design.
Experiența de peste 8 ani în industria creativă mi-a oferit o perspectivă strategică bazată pe inventivitate și funcționalitate. Sunt implicată activ de mulți ani în domeniul escape room, prin crearea de game narratives și design, iar de câțiva ani dezvolt concepte interactive de explorare a muzeelor prin gamification.
În ultimii 3 ani, pornind de la pasiunea pentru storytelling vizual, am lucrat constant la îmbunătățirea abilităților de graphic și web design. În procesul de explorare nu m-am concentrat doar pe grafică, cât și pe SEO și digital marketing, pentru a câștiga o abordare pertinentă, de ansamblu.
Când vom lucra împreună, vei avea parte de o viziune holistică, strategică, în care nu facem un simplu site sau materiale vizuale obișnuite, ci construim metode eficiente de comunicare prin care mesajul bradului tău ajunge la audiența care trebuie, în moduri cât mai inedite.
Servicii complete de web design și creative design.
Website Design & No-code Development
Un site performant se caracterizează prin mesaj clar, design atractiv, simplu și responsive, trebuie să fie user friendly, funcțional, sigur și construit având în minte audiența ta și cele mai bune practici SEO. Cu alte cuvinte, rezultatul obținut trebuie să fie revelat pentru utilizator atât din punctul de vedere al experienței și funcționalității (UX), cât și al designului (UI).
În procesul de development, designul este transpus pe web. Mă asigur că totul funcționează perfect, folosind cele mai eficiente instrumente și software-uri.
Website Audit & Redesign
Un audit web este o analiză a actualului tău site pentru identificarea eventualelor probleme: performanță, SEO, outdated design, experiență neintuitivă, mesaj neclar și multe altele. O astfel de analiză îți oferă o imagine pertinentă asupra situației actuale și te ajută să îmbunătățești acolo unde este cazul.
Dacă în etapa de analiză identificăm probleme în interfață sau experiența utilizatorului, un redesign poate fi cea mai bună direcție. În această etapă analizăm ce elemente păstrăm sau dacă optăm pentru redesign complet.
On-site & Technical SEO
Optimizarea SEO asigură că toate informațiile utile sunt transmite către motoarele de căutare pentru vizibilitate și indexare cât mai bune. Pentru orice site creat, mă asigur că în procesul de development sunt bifate toate criteriile esențiale de On-site și Technical SEO.
Visual Identity Design
Pentru afacerile la început, drumul către o identitate vizuală poate fi copleșitor. Probabil știi că ai nevoie de logo, dar nu ești familiar cu celelalte elemente vizuale care îți spun povestea. În funcție de nevoile tale și profilul afacerii, te pot ajuta cu logo design, typography, paletă de culori, imagistică, cărți de vizită, template-uri și orice alte materiale colaterale.
Social Media Design
În funcție de nevoile tale, te ajut în comunicarea vizuală pentru social media cu template-uri și/sau materiale grafice adaptate obiectivelor tale.
Creative Marketing
Experiența de peste 8 ani în industria creativă (escape room design & concept) mi-a format abordarea inventivă, înțelegerea conceptului de gamification și soluțiile inedite. Dacă ai în plan un eveniment concept, vrei să integrezi gamification-ul în campaniile de marketing sau pur și simplu cauți cele mai creative idei pentru brandul tău, hai să povestim.
Instrumente
WordPress & Divi, Woocommerce, Webflow, Figma, Adobe Illustrator & Photoshop, Procreate, Canva.
Pașii pe care îi urmez când lucrăm împreună.
1. Discovery & Brief
Este esențial să începem colaborarea printr-un meeting în care să ne cunoaștem, care să ne ofere suficiente informații și claritate pentru pașii viitori. Vom povesti despre brandul, conceptul sau ideile tale, parcurgând întrebări insightful pentru a cunoaște viziunea companiei tale, nevoile pe care le ai și problemele pe care le întâmpini.
2. Research & Strategie
În această etapă mă folosesc de tot ce am descoperit în discuțiile noastre inițiale pentru a face un research pertinent. Cine sunt competitorii tăi, care este buyer persona, care este poziția ta pe piață și care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le luăm în considerare în conceptualizare și design.
3. Propunere Concept & Design
Având toate informațiile esențiale, voi lucra la o propunere de concept: direcție vizuală, layout, desfășurare. Vom parcurge împreună propunerea pentru a ne asigura că suntem aliniați la aceeași viziune, iar după eventualele revizii, vom trece la transpunerea conceptului în designul final.
4. Transmiterea fișierelor sau accesului
După ultima rundă de revizii, vei primi acces la materiale. Fie că vorbim despre accesul în panoul de administrare al site-ului sau transmiterea fișierelor digitale, mă voi asigura că vei înțelege cum să le folosești mai departe. La finalul fiecărui proiect, transmit clienților mei tutoriale video care explică utilizarea materialelor: accesul în CMS, editări în site, cum se utilizează fiecare logo, cum se utilizează template-urile etc.
Probabil te gândești la:
Lucrezi 1:1?
Lucrez cu puțini clienți în același timp, pentru a asigura cele mai bune rezultate proiectului tău. Astfel, poți fi sigur că energia și timpul meu îți sunt dedicate.
Te ocupi doar de web design sau și web development?
Pentru a mă asigura că suntem pe aceeași lungime de undă, termenul de web design se referă la partea vizuală și experiența utilizatorului pe site. Partea de development înseamnă că transpun designul pe web și implementez toate mecanismele necesare funcționării sigure și performante.
Da, mă ocup de ambele aspecte, inclusiv de ‘no-code development’. Mai clar, folosesc software-uri speciale de web design pentru a obține aceleași rezultate, oferindu-ți servicii complete și un proces simplificat.
Cât durează să faci un site de la A la Z?
Timpul de execuție depinde de complexitatea proiectului, claritatea oferită și funcționalitatea site-ului. Poate dura între 14 și 60 de zile.
Cât costă un site eficient și design-oriented?
Prețul pentru un proiect de web design & development este influențat de aceleași criterii ca timpul de execuție: complexitate și claritate. Deoarece prețul depinde de detaliile fiecărui proiect în parte, hai să povestim despre proiectul tău, iar eu voi reveni cu cea mai bună ofertă. Obiectivul meu este ajungem la un preț care să răspundă nevoilor și așteptărilor tuturor părților implicate, fără să compromitem în niciun fel rezultatul.
Te ocupi de social media management?
Nu, însă mă ocup de social media design. Respectând obiectivele afacerii tale, mesajul brandului și contextul actual, te ajut cu template-uri de postări, stories, bannere etc, pe care ulterior echipa ta le poate folosi fără implicarea constantă a unui designer.
De ce elemente de identitate vizuală am nevoie pentru afacerea mea?
În funcție de afacere și obiective, pe lângă logo este necesar să ai definite: paletă de culori, fonturi, icon-uri, stil imagistic, ilustrații, brandbook sau style guide. Aceste elemente asigură coerență de-a lungul tuturor canalelor de comunicare, creând un mesaj vizual potrivit audienței tale.